President Janneke van den Berg kiest thema

Dit clubjaar staat in het teken van aandacht bij Inner Wheel Veenendaal en is tegelijkertijd ons thema. Hoe belangrijk het is om naar je medemens om te zien hoef je niemand te vertellen!

Het voorjaar 2020 begon zoals niemand enkele maanden daarvoor had kunnen bevroeden. Corona deed zijn intrede en heeft ook invloed gehad op onze club. Hoe we het nieuwe clubjaar tegemoet gaan is vol onzekerheden. We zitten met z’n allen in het zelfde schuitje en we gaan proberen er ondanks alles iets moois van te maken. Door met elkaar in contact te blijven middels clubbijeenkomsten, voor zo ver dit haalbaar is. En kan dat niet, dan kunnen we misschien in klein clubverband bij elkaar komen.

Alles wat je aandacht geeft groeit

De vriendschap die we met elkaar hebben is de lijm die onze leden en club samenhoudt en verbindt. Ik vind de telefoon, e-mail en WhatsApp een hele mooie en handige uitvinding en we kunnen (gelukkig) niet meer zonder. Een open gesprek en directe communicatie geeft echter vaak meer waarde en voldoening aan je vriendschap. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar in discussie te gaan zullen we elkaar beter leren kennen en begrijpen. Echte belangstelling tonen voor en aandacht geven aan elkaar en anderen.

Ik ben er van overtuigd dat we er een mooi jaar van kunnen gaan maken. Een jaar waarbij we aandacht kunnen geven aan mensen die het veel moeilijker hebben dan wij en het meer nodig hebben. En daarvoor doen we het ook, dat moet ons gemeenschappelijk doel zijn. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Maar ook gaan we er hopelijk een jaar van maken met heel veel onderlinge vriendschap jegens elkaar!

Janneke van den Berg
President Inner Wheel Veenendaal 2020/2021